Tips bij het kopen van een nieuwe boxspring

Geplaatst op 23-05-2022

Categorie: Huis, tuin en wonen

Boxspring kopen, waar moet ik op letten? Een boxspring is een van de populairste slaapsystemen. Dat begrijpen wij wel. Een boxspring heeft namelijk een hoog slaapcomfort en heeft een luxe uitstraling.

Het formaat

De basisfactoren waar uw boxspring aan moeten voldoen, zijn redelijk makkelijk te bedenken. Het gaat hierbij om het formaat van de boxspring.
Hoe groot is uw slaapkamer? Hoe lang bent u zelf? Om lekker te kunnen slapen, telt u 20 cm bij uw lengte op en u komt uit bij het perfecte formaat van een boxspring. Bent u 1. 75 m? Wanneer u daar 20 cm bij optelt, komt u uit om 1.95 m, dus past een boxspring met een lengte van 2 meter perfect bij uw lichaamslengte. Maar u kunt ook kiezen voor een boxspring van 210 of zelfs 220 cm. Belangrijk is wel om rekening te houden met het formaat van uw slaapkamer wanneer u kiest voor een groter formaat. Zo’n boxspring oogt namelijk meteen een stuk lomper dan het standaardformaat.

Comfort

Realiseert u zich wel dat u zo’n 8 uur per etmaal doorbrengt in bed? Dat is ongeveer 1/3 van uw leven! Het is van groot belang dat u een bed kiest met hoog slaapcomfort. Dat is niet alleen prettig voor uw nachtrust, maar ook voor de dag. Wanneer u goed slaapt, heeft u namelijk meer energie om de dag goed door te komen en voelt u zich fit. Wanneer u een bed heeft dat aansluit bij uw slaapwensen en houding, voorkomt u ook nog eens klachten.

Materiaal en styling

Naast dat een boxspring goed moet liggen, moet het er natuurlijk ook mooi uitzien. Welke boxspring past bij uw stijl en inrichting? Klassiek of modern? Ingetogen of uitbundig? Stoer of romantisch?